skip to Main Content

Selvmedicinering mod stress

Oplever du, eller kender du nogen, der tager medicin, måske fordi deres krop på en eller anden måde er ude af balance, dvs. stressede?

Godt nok tager medicinen måske toppen af symptomerne, men den kommer måske også med en lille sidevogn af mindre behagelige effekter eller ubehagelige bivirkninger? Der findes så megen viden, der påviser, at det er muligt, på en naturlig måde at regulere stress og ubalancer i kroppen – uden bivirkninger (herunder for eksempel frygt for, om man kan komme ud af medicinen igen). Denne viden findes indenfor bl.a. Functional Medicine, hvor en helhedsorienteret tilgang til det biologiske system ligger til grund for behandlingen. En sådan tilgang og behandling omfatter kosttilskud og viden om, at nogle madvarer (f.eks. mælk og gluten, blot for at nævne nogle af dem, der kan skabe seriøs ravage) faktisk ikke er godt for den enkelte organisme. Vi taler IKKE om allergier, men om, at dit system måske ikke tåler det så godt (er intolerant), og derfor kommer på overarbejde, når du spiser de ting, som den faktisk ikke trives med.

Ved at mærke mere tydeligt efter, hvordan din krop egentlig responderer på indtag af forskellige madvarer, kan du faktisk selv allerede komme i gang med aktivt at regulere stress eller at forebygge, at du får det :-). I dag.

Back To Top